Háborgó mélység 2 teljes film magyarul videa 2010

Ii Rákóczi Ferenc Általános Iskola Kecskemét

A város terjeszkedése a vasúton túli területeken szükségessé tette 1973-ban a Hunyadi János Általános Iskola megnyitását. Tanulóit és tantestületét a Petőfi Sándor Általános Iskolából és a Rákócziból vonták össze. Így az iskola létszáma a felére csökkent, megszűntek a párhuzamos osztályok - városi viszonylatban kis iskola lett. Az Új Kollégium épülete ekkora nagyon leromlott, balesetveszélyessé vált. Szerencse, hogy az Ó-Kollégium épülete megüresedett és kisebb átalakítás után iskolánk odaköltözhetett. Hely volt bőven, ezért még kisegítő iskolás csoportokat is irányítottak ide. A következő években növekedni kezdett az elsősök száma, újra megjelentek a párhuzamos osztályok. A tantestület pedig új kollégákkal bővült. 1981-ben kezdték meg Kecskemét legújabb városrészének, az Árpádvárosi Iskolának az építését. 1982-ben költözhettünk át ide az Ó-Kollégium épületéből. A felső tagozat a "kiskecskeméti" iskola osztályaival bővült, akik a Béke Téri Iskola helyett a mi üres termeinket kapták meg.

Albérlet Székesfehérvár, kiadó lakások Székesfehérváron - ingatlan.com

Iskolánk őrzi mindkét elődjének anyakönyveit. 2. Az épület- és intézménytípus változások között a tantestület tagjai változatlanul, áthelyezési bejegyzések nélkül szolgáltak tovább. 3. Ugyancsak folyamatos volt a tanulók képzése is (egy anyakönyvben található az általános iskola 5. osztálya és a polgári 2-3-4 osztálya). 4. Városunkban van már egy hasonló intézmény: A Zrínyi Ilona Általános Iskola is 1876-tól, a polgári leányiskola megindulásától számítja a történetét. Az elmondottak alapján iskolánkat 1928. július 17-én alapították, a fenntartó Kecskemét th. város tanácsa. Hivatalos neve: Kecskeméti Községi Polgári Fiúiskola, címe: Nagymagyarország u. (ma Dózsa György út 3, Katona József Gimnázium) 1944-ben Kecskemétet kiürítették. A lakosság a harcok befejeződése után lassan merészkedett vissza a városban. A tanítást az Ó-Kollégiumban kezdték meg a környékről összegyűjtött tanulókkal. Az ó-kollégiumból 1945 januárjában költözött ki az iskola, melyet a Batthyány utcán magánházakban helyeztek el.

  1. Üdvözlünk a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8.c osztályának honlapján - G-Portál
  2. Ii rákóczi ferenc általános iskola kecskemét altalanos
  3. Drága örökösök 2 évad 62 rest of this article
  4. Ii rákóczi ferenc általános iskola kecskemét video
  5. Ii rákóczi ferenc általános iskola kecskemét youtube

Gimnazium

A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Kecskemét város egyik legellentmondásosabb sorsú oktatási intézménye. 54 évig nem volt állandó helye, hányódott más iskolák társbérletében, átszervezték, bővítették, megszüntetését tervezték; ugyanakkor tantestülete mindig egységes, jó közösség volt, pedagógusai ragaszkodtak egymáshoz és iskolájukhoz. Olyan jó pedagógiai légkört tudtak kialakítani, hogy a volt tanulók szívesen íratták ide gyermekeiket, felkeresve régi iskolájukat éppen pillanatnyi tartózkodási helyén. Az iskolatörténet leghitelesebb forrásai 1928-1944 között az évkönyvek, a háború után az anyakönyvek. Sok vita folyt már arról is, hogy egyáltalán mikortól számolhatjuk az iskola történetét. A jelenlegi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolának ugyanis két elődje volt, és két új iskola vált ki belőle. A folyamatosságot az 1928-ban alapított polgári fiúiskola és az 1994-ben alapított II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola között a következő szempontok alapján lehet bizonyítani: 1.

Top Navigation E-ügyintézés Magyar English Float navigation Városunk Turizmus Városháza Kecskeméti Hírek Fő navigáció A városról Közérdekű telefonszámok Ügyintézés Egészségügy Szociális és gyermekjóléti ellátás Oktatás, nevelés Közlekedés Közösség Életképek Koronavírus Minden, ami hulladék Morzsa Címlap Városunk Oktatás, nevelés Általános iskolák és Alapfokú Művészeti Iskolák Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája Website Telefon +36 (76) 322-810 Cím 6000 Kecskemét Tóth László sétány 2. Útvonaltervezés E-mail Facebook Kecskeméti fejlesztések GYERTEK KECSKEMÉTRE! Kecskemét legfrissebb turisztikai kisfilmje

October 10, 2021, 1:00 pm